home
werkwijze
voortgezet onderwijs
basisonderwijs
rapportages en tarief
contactgegevens

Werkwijze

De meeste kinderen komen één keer per week naar mij toe voor individuele begeleiding gedurende een uur.

Ik zorg voor een gezellige ontvangst met iets lekkers te eten en te drinken. Dan praten we even over de afgelopen week. Misschien zijn er problemen geweest op leergebied, waarmee ik kan helpen.

Bij leerlingen uit het voortgezet onderwijs bespreken we vervolgens de behaalde studieresultaten. Ik volg deze nauwgezet via de schoolsites en kan mijn hulp hierop aanpassen. Bij onvoldoende studieresultaten probeer ik inzicht in de problemen te krijgen. We kijken, eventueel aan de hand van de agenda, wat er gedaan moet worden.

Hierna gaan we aan het werk en volgen de instructiemomenten. Ik bied verschillende leerstrategieën aan en kijk ook welke er het best bij uw kind en bij een methode of leerstofgebied past. Tussen de instructiemomenten door kijk ik of het kind het aangebodene nu kan toepassen.

Als het om huiswerk gaat, is deze instructie vaak de basis waarop er later thuis zelfstandig verder wordt gewerkt. We bespreken de aanpak en maken eventueel een planning op papier. We kijken ook of we moeten plannen voor repetities en andere toetsen in de komende week.

Ik probeer uw kind te stimuleren en te motiveren, waardoor het zelfvertrouwen groeit en eventuele faalangst verdwijnt. Vaak groeit het zelfvertrouwen ook nog door de verbeterde schoolresultaten.